22 Temmuz 2015 Çarşamba

Yer misin, yemez misin?


Milyonlarca basketbolcunun yaşadığı dünyada yalnızca 400-450 arası şanslı adam, sezona NBA'de başlama şansı elde ediyor. Bunların bir kısmı ligde tutunurken, çok azı kariyerinin tamamını NBA'de sürdürebiliyor. Ve adlarını hepimizin ezbere bildiği elit bir grup, aradan yıllar geçse de unutulmuyor, efsane oluyor, basketbolla ilgisi olmayan bir adamın hanesine bile birkaç kez de olsa uğrayabiliyor.

Peki, bu adamların neredeyse tamamında var olan ortak özelliklerin en belirgini nedir?

Kesinlikle rekabetçilik. 
Tavlada bile kaybetmeye tahamülleri yok. Hasta bunlar.

Kariyeri sona ereli yıllar olmasına rağmen Michael Jordan'ın bugün sahibi olduğu Charlotte Hornets'in maçlarını saha kenarından izlemesi, kibar tabirle hoş karşılanmıyor, zira pek de hoş sayılmayacak manzaralara sahne oluyor. Kobe Bryant'ın sakatlık geçmişini gösteren infografiği gördüğümde ben bile basketboldan vazgeçmeyi düşünüyorum.

Bunlar en belirgin; klasik olmuş örnekler.

Bu tayfanın en matrak, en rahat adamı gibi görünen Shaquille O'Neal'ın yaptığına ne demeli?


Instagram'a yüklediği bu resimde Shaq, 'Lakers tarihinin en iyi beşiyle, Bulls tarihinin en iyi beşini karşı karşıya getirsek, 50 sayı fark atarız' dedi.

Savaş başlasın.

Batman henüz ortaya çıkmış değil ama Robin'in cevabı da ustayı aratmayacak cinsten:

''Üzgünüm Shaq ancak varsayımlarla işim olmaz. Bildiğim tek şey 6 şampiyonluk kazandığımız. Senin Lakers'ta yaptığının iki katı kadarı...''

Muhabbetin devamı burada var; Shaq muzipliğin dibine vurmaya devam ediyor. Pippen da muhtemelen Jordan'ın neden cevapsız kaldığını gösteren dersi almakla meşguldür.

Şurada ise BleacherReport imzalı, istatistiklerle desteklenmiş, baba bir yazı var. Meraklısı incelesin.

Benim merak ettiğim şu: Gerçekten o Lakers, o Bulls'u 50'ye bağlayabilir mi?

İki görüş hakim, ilki bende:


Bilmiyorum; belki de Wilt'in 100'üne, Kareem Abdul-Jabbar'ın gelmiş geçmiş en skorer oyuncu olmasına, Kobe Bryant'ın şahitlik ettiğimiz tüm deliliklerine, yetişemediğimiz Magic'in namına yakışır mucizelerine ve bizi güldürürken düşündüren Shaquille O'Neal gerçeğine veya Derrick Rose'un dikiş tutmayan dizlerine aldanmışımdır, kim bilir...

Ama tweet'e gelen cevap da hayli mantıklı. 63 sayı attığı gecenin sonundaki basınma toplantısında savunmacısı tarafından ''En azından onu 70 sayının altında tuttum'' sözleriyle onore edilen Michael Jordan, ihtimaldir ki karşı takımda 5 tane Michael Jordan olsa bile 50 sayılık fark yemeyi kabullenmez, bir şekilde üstesinden gelirdi.

NBA tarihinde normal sezonda 34 kez bir takım, diğerine 50 ve üzeri farkla yenildi ve MJ, hiçbir zaman silahın yanlış tarafında yer alan kişi olmadı.

Anket konumuz belli: sağ üstten oylayabilirsiniz.

50 sayı fark olur mu, olmaz mı? 
Top sizde.

Hiç yorum yok: