25 Nisan 2016 Pazartesi

'Bu harika sezon için teşekkürler..'



Takımı Play-Off'un ilk turunda 4-0'la süpürülmüş hangi takımın koçu böyle bir şey söyleyebilirdi ki? Memphis Grizzlies koçu Dave Joerger söyledi, ve bana sorarsanız  duygu yüklü basın toplantısında sarf ettiği her kelimedeki samimi derinliği sonuna kadar hak ederek söyledi.


Warriors'un 73-9'la rekor kırdığı, Spurs'ün evinde yalnızca bir maç kaybettiği, Kobe Bryant'ın son kez parkelerde boy gösterdiği, Scott Brooks, Kevin McHale, Sam Hinkie, Derek Fisher, Lionel Hollins, Randy Wittman, Sam Mitchell, Jeff Hornacek gibi koçların birer birer kovulduğu, Anthony Davis'in kontratının çok altında bir performans gösterdiği, Russell Westbrook'un 18 Triple-Double yaptığı, Stephen Curry'nin 400'ün üzerinde üçlük isabeti bulduğu muhteşem sezonun en özel hikayelerinden biriydi Memphis Grizzlies'in öyküsü... Tıpkı dışarıda kalan adamlardan toplama takım görünümündeki Boston Celtics ve 26 galibiyeti zor görür denilen Portland Trail Blazers gibi...

Tam 28 farklı oyuncunun Grizzlies forması giydiği bu sezonda Joerger, rotasyondaki tüm dalgalanmalara ve Mike Conley, Marc Gasol gibi as parçaların sakatlıklarına rağmen Batı Konferansı'nda Play-Off'a kalmayı başardı. Play-Off macerası, Spurs canavarı tarafından süpürülmeyle sona erse de 2015-2016'nın Grizzlies tayfası, herkesin takdirini kazanmayı başardı.

En çok da Coach Joerger'ın...

Grizzlies'in Spurs'e evinde 116-95 yenilerek veda ettiği sezonun son basın toplantısı, Joerger için hayli duygu yüklüydü. Gözyaşlarına hakim olamayan Joerger, toplantının hemen başında maçla ilgili genel bir değerlendirme yaparken, sonrasında duygu yüklü şu bölüme geçti:

''Matt ve Vince oyunu tamamlamak istediklerini söylediler. Grizzlies basketbolu tam olarak buydu. Geldiğimiz noktaya bakıldığında... Ben bu çocuklar için her şeyi yapabilirim. Takıma gelen onca oyuncunun her birine saygı gösterdiler. O oyuncuların geçmişi ne olursa olsun, takım arkadaşlarına sahip çıktılar. Bu adamlar savaştı. Şu an şu soyunma odasındaki her adamla ne kadar gurur duyduğumu anlatamam. Gerçekten çok zor bir işi başardılar. Vazgeçebilirlerdi, Play-Off yapmayabilirlerdi, ancak onlar her gün buraya gelip çılgınlar gibi savaştılar. Sonuç olarak ümit ediyorum ki Grizzlies olarak yapmamız gerekeni yaptık. Grizzlies'i sevdik, bu ekibi sevdik ve umarım bu böyle devam eder. Şimdilik benden bu kadar. Bu harika sezon için teşekkürler..''

Spurs karşısında seriye tutunmak şöyle dursun, 28 oyuncuya setleri ve sistemi anlatmak zorunda kalan bu koçun Play-Off'a kalmasını dahi beklemiyorduk, değil mi? Sonu ne olursa olsun, bizim Matt Barnes, Zach Randolph, Lance Stephenson gibi asi karakterlerini anımsatıp 'Çete gibi takım' dediğimiz bu ekip, birbirinin geçmişini umursamadan muazzam bir ciddiyet ve saygıyla bu işi buraya kadar getirdi ve 2015-2016 sezonunun en unutulmaz hikayelerinden birine imza attı.

Asıl biz teşekkür ederiz koç, bu harika sezon için...

Hiç yorum yok: