22 Nisan 2016 Cuma

NBA All-Star 2017, Charlotte'tan alınabilir


Charlotte'ta yapılacak 2017 NBA All-Star maçının tişörtleri bile hazır. Ancak bir problem var.



Washington Post'tan Tim Bontemps'in haberine göre NBA'in patronu Adam Silver, North Carolina'da yeni yürürlüğe giren ve birçok tartışmaya yol açan bazı yasaların değişmemesi durumunda All-Star'ın başka bir yere alınabileceğini söyledi. Buna göre bu yasa, transseksüel bireylerin, okul, devlet dairesi gibi resmi binalar da dahil olmak üzere cinsel kimliklerine uygun ortak alanları (tuvalet, soyunma odası vs.) kullanmalarına engel teşkil etmesinin yanı sıra eşitlik ilkelerine de kısıtlama getiriyor. Silver'ın ilgili yasaları 'problematik' olarak değerlendirdiği ifade ediliyor.

Basketbolun efsane isimlerinden Charles Barkley, Silver'ın All-Star'ı Charlotte'tan alma fikrine destek veriyor:


''Bence NBA, gelecek yılki All-Star'ı oradan almalı. Siyahi bir birey olarak ben her türlü eşitsizliğin karşısındayım. Beyazlara, siyahlara, latinlere, gaylere, lezbiyenlere, her türlüsüne karşı.... Bu benim işim ve işimin verdiği ekranda görünme gücünü bu sözü söylemek için kullanıyorum. Kendilerini ifade edemeyen insanları ifade etmek için buradayım. All-Star'ın Charlotte'tan alınması gerektiğini düşünüyorum.''

Detroit Pistons Baş Antrenörü Stan Van Gundy de bu fikri destekleyen beyanlarda bulunmuştu.

Öte yandan Atlanta'nın, 2017 All-Star Etkinlikleri'ne ev sahipliği yapabileceğini NBA yönetimine bildirdiği ifade ediliyor. North Carolina Eyaleti'nde bir grup senatörün de bu görüşü desteklediği ve NBA yönetimine haklılıklarını ifade ettikleri belirtiliyor. Senatörlerin NBA'e konuyla ilgili yazdıkları mektupta ''NBA, 2 yıl önce Jason Collins'in gay olduğunu açıklamasıyla birlikte gösterdiği duruşla hepimizin takdirini kazanmıştır'' dedikleri kaydediliyor.

2017 All-Star maçı, Charlotte Hornets'in maçlarını oynadığı Time Warner Cable Arena'da 19 Şubat 2017 gününe planlanmıştı. Hala vaktin olduğu düşünülürse, North Carolina yönetimi ve NBA'in hala karar değiştirmek için zamanı var.

Silver'ın son açıklamaları NBA'in duruşunu gösterdi. Görünüşe bakılırsa iş, North Carolina yönetiminde bitecek.

Hiç yorum yok: