21 Nisan 2016 Perşembe

Peki. Sonra?


82 maçlık normal sezonu 73 galibiyetle tamamlamak mucizelerle dolu bir rüya gibiydi. Şimdiyse yepyeni bir serüven başladı ve bu Play-Off yolculuğu da yepyeni soruları beraberinde getirdi.

İşte onlardan biri: Şampiyon olamazsanız 73-9'un bir esprisi kalır mı?
Bazıları ''Hiçbir esprisi kalmaz'' dese de bence kalır, niye kalmasın ki?

Usain Bolt 100 Metre Erkekler Yarı Finali'nde dünya rekoru kırsa, ancak finalde tekleyip Tyson Gay'e geçilse, dünya rekorunu görmezden gelebilir misiniz?

Tamam, 1972 Bucks (+11.2 sayı farkı ortalaması), 1973 Celtics (67 galibiyet), 1994 Supersonics (63 galibiyet ve ilk turdan güm!), 2007 Mavericks (67 galibiyet) veya 2009 Cavaliers (66 galibiyet) gibi takımlar ve normal sezon başarıları aklınızdan uçup gitmiş olabilir ancak burada bir rekordan söz ediyoruz. 72-10 gibi kırılmaz bir rekorun, 2016 model NBA'de (ki 1995-96'nın NBA'ine göre çok daha gelişip korkunç bir transformasyona uğramış bir NBA..) 73-9'la yerle bir edilmesinden...

2006'da kimin şampiyon olduğunu hatırlıyor musunuz? (Ben hatırlamak bile istemiyorum, eminim Dirk Nowitzki ve Mark Cuban da istemiyordur) Ya da 1996'nın...? Peki ya 1986'nın? Ya da aklınıza gelen, rastgele herhangi bir yılın NBA şampiyonunu bir çırpıda hatırlayabilir misiniz?

Ama 1995-1996'yı ve 72-10'u hatırlamak şöyle dursun, unutmazsınız bile.

Tabi bunda Bulls'un o sezon, Three-Peat'in (üst üste üç şampiyonluk) fitilini yakan şampiyonluğa yürümesinin etkisi de büyük. Şimdilerde Warriors, aynı hayalin peşinde koştuğu, tüm ofansif ve defansif istatistiklerde zirveye çıktığı, ligin hücum ve savunma rakamlarında en iyisi olduğu sezonun sonunda avcunu yalarsa elbette bu büyük bir çuvallama, veya daha sevimli bir ifadeyle talihsizlik olacak, eyvallah. Ancak bu yolun sonu her ne olursa olsun, herkesin şampiyonluk sonrası rehavet beklediği bir sezonda vites düşürürler derken NBA'in tabu kıvamındaki korkunç rekorlarından birini kırdılar.

Bu yönüyle Warriors, basketbol ve NBA ile uzaktan yakından alakası olmayan milyonlarca insanın aklında, dilinde, parmaklarında, sözlerinde, kısacası hayatlarında bir şekilde yer bulmayı başardı.

Play-Off yolculuğunun sonu ne olursa olsun, Bulls'un 20 yıldır gördüğü saygıyı göreceklerdir.




Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi
ahmetmeliksubasi@gmail.com





Hiç yorum yok: