15 Nisan 2016 Cuma

Prokhorov'a sürpriz baskın


Brooklyn Nets'in sahibi, Rus milyarder Mikhail Prokhorov, geçtiğimiz gün ofisine yapılan sürpriz baskınla sarsıldı. Rus Federal Emniyet Birimi ekipleri ve vergi kontrolörleri, Aynı zamanda Rus lider Vladimir Putin'e yakın isimlerin itiraflarını yayınlayan gazetenin de sahibi olan Prokhorov'un ofisine girerek incelemelerde bulundu.


Forbes listesine göre 10 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin 14'üncü adamı konumunda bulunan 50 yaşındaki iş adamının fonlarını yöneten Onexim Group adlı şirketinde yapılan incelemenin nedeni ise belirtilmedi. Ana giriş kapısının kilitlendiği arama boyunca içeriye girip çıkan bazı 'ciddi' tiplerin ofise girişleri kapattığı belirtilirken, vergi kontrolörlerinin içeride yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Prokhorov'un sahibi olduğu Nets, bu sezon Doğu Konferansı'nda Play-Off tablosunun hayli uzağında kaldı. Siyah-Beyazlı kulüp, Deron Williams, Joe Johnson gibi yüklü kontratları elinden çıkarmasına rağmen NBA'in en çok zarar eden ekipleri listesinde de hatrı sayılır bir süredir üst sıraları zorluyor.

Hiç yorum yok: