14 Nisan 2016 Perşembe

Curry sözünü tuttu: 73 galibiyet, 402 üçlük


Eğer bu gece Kobe Bryant basketbolu bırakıyor olmasaydı, muhtemelen şu an onu konuştuğumuz gibi Stephen Curry'i konuşuyor olurduk. Zira bu adam, dün gece takımının bir NBA tabusunu yerle bir ettiği maçta bulduğu 10 üçlük isabetiyle 46 sayı atıp NBA'de bir sezonda 400 üçlük barajını aşabilen tek oyuncu olmayı başardı.



Kobe Bryant'ın talihsiz konuma düşürdüğü isimleri saymaya kalksak uzun bir liste çıkar. Black Mamba'nın gider ayak gölgesiyle kuruttuğu kişi; NBA'in son iki sezonunu domine eden Stephen Curry oldu. Eğer bu gece Kobe Bryant basketbolu bırakıyor olmasaydı, muhtemelen şu an onu konuştuğumuz gibi Curry'i konuşuyor olurduk. Zira Curry de ''Gerekirse bir sürü üçlük deneyeceğim, 400'e ulaşacağım'' sözünü tuttu ve normal sezonun son maçında sadece 30 dakikada 10 üçlük isabetiyle tam 46 sayı atıp bir sezonda 400 üçlük rekorunu kırdı. Normal sezonu da 402 üçlükle noktaladı.



Küçük bir not: NBA'de bu sezon Milwaukee Bucks'ın 442, Minnesota Timberwolves'un 451, Memphis Grizzlies ve Miami Heat'in 500 üçlük isabeti var.

NBA'in kırılamaz rekoru denince aklıma direk John Stockton'ın tüm zamanların asist krallığını 15 bin 806 gibi korkunç bir rakamla elinde bulundurması (En yakın rakibi olan Jason Kidd bile 12 bin 91'le sınırlı kaldı, üçüncü sırada ise 10 bin 335 ile Steve Nash var) gelirdi.

Ancak görünen o ki 2016 model Warriors'un ve Curry'nin kırdığı bu iki rekorun da yanına pek yaklaşabilen olmayacak.

Hiç yorum yok: